Verwerkersovereenkomst

Voor verwerker & verwerkingsverantwoordelijke

Als verwerker ben je verplicht om een verwerkersovereenkomst af te sluiten. Wanneer je verwerker bent? Dat ben je al als jij: ‘persoonsgegevens bewaart, gebruikt of deelt’ van jouw klanten of bezoekers, omdat je goederen of diensten levert (bijvoorbeeldVA, marketeer, boekhouder).

Ook heb je een verwerkersovereenkomst nodig als je een derde partij inschakelt bij jouw werkzaamheden (bijvoorbeeld webhost of eventplanner) en die partij toegang heeft tot de persoonsgegevens van jouw klanten. Je legt vast dat de ander de gegevens niet voor eigen doeleinden mag verwerken. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Ik bekijk graag of jij een verwerkersovereenkomst nodig hebt. En heb je een verwerkersovereenkomst nodig? Dan maak ik graag een waterdichte verwerkersovereenkomst voor jou. Zo weet je zeker dat jouw verwerkersovereenkomst niet in strijd is met de privacywetgeving.

veelgestelde vragen over de verwerkersovereenkomst

De Algemene Verordening Persoonsgegevens. De AVG regelt wat er allemaal wel en wat er allemaal niet mag met de persoonsgegevens van mensen. 

Als jij: ‘persoonsgegevens bewaart, gebruikt of deelt’ van jouw klanten of bezoekers, omdat je goederen of diensten levert (bijvoorbeeldVA, marketeer, boekhouder).

Ook heb je een verwerkersovereenkomst nodig als je een derde partij inschakelt bij jouw werkzaamheden (bijvoorbeeld webhost of eventplanner) en die partij toegang heeft tot de persoonsgegevens van jouw klanten.

Dat ben je al als jij: ‘persoonsgegevens bewaart, gebruikt of deelt’ van jouw klanten of bezoekers, omdat je goederen of diensten levert (bijvoorbeeldVA, marketeer, boekhouder).

Als jouw onderneming beslist „waarom” en „hoe” persoonsgegevens moeten worden verwerkt, is jouw onderneming verwerkingsverantwoordelijk.

De AVG bepaalt dat de verwerker én de verwerkingsverantwoordelijke onderling (dus allebei) afspraken moeten maken over de verwerking van persoonsgegevens. Dus, zowel opdrachtgever als opdrachtnemer zijn allebei verantwoordelijk voor het hebben van die afspraken.

Voor het opstellen van jouw verwerkersovereenkomst hanteer ik het tarief van 250,00 exclusief btw. Ik stel de verwerkersovereenkomst voor je op, inclusief een revisie per call of per mail als je wenst.

♥Heeft het vliegende haast en wil je het snel geregeld hebben? Betaal dan het spoedtarief van 35% extra (ex. btw) op het gewone tarief (ex. btw). 

Zeker! Daar zit in:

  • Privacy-cookieverklaring
  • Verwerkersovereenkomst
  • Verwerkingsregister
  • Opzet intern beveiligingsbeleid
  • BONUS: gratis AVG checklist & gratis disclaimer

Tarief

Als jij jouw zaken op orde hebt, voorkomt dat gedoe. Voor de verwerkersovereenkomst reken ik een vaste prijs van 250,00. Het tarief is in euro en exclusief btw.

Werkwijze EML
werkwijze eml
werkwijze eml
werkwijze eml

Happy to help!

Juridische problemen voorkomen was nog nooit zo eenvoudig! Wil je een offerte aanvragen, een vraag stellen, samenwerken of kennismaken? 

Mail naar hello@emljuridischadvies.nl, app op 06 44 46 20 32 of stuur via onderstaand formulier een berichtje. Ik neem binnen 48 uur contact met je op. Je zit natuurlijk nergens aan vast: beloofd.

EML