Samenwerkingsovereenkomst

Ben je een andere ondernemer tegen het lijf gelopen waar je graag mee samenwerkt? Eigenlijk willen jullie allebei niet dat de één steeds de factuur stuurt naar de opdrachtgever. Daardoor lijkt het net alsof de ander wordt ingehuurd: jullie bijdragen zijn gelijk en er is al een naam bedacht voor de samenwerking. 

In een samenwerkingsovereenkomst maak je afspraken over het doel en vorm van de samenwerking, de activiteiten die plaatsvinden, de te leveren prestaties, eigendomsrecht, vergoedingen en hoe de financiën geregeld zijn. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Ik bekijk graag of jij een samenwerkingsovereenkomst nodig hebt. Is dat zo? Dan maak ik graag een waterdichte samenwerkingsovereenkomst voor jou. Zo weet je zeker dat je geen risico’s loopt of kansen misloopt. 

Veelgestelde vragen over
de samenwerkingsovereenkomst

Een samenwerkingsovereenkomst kan de strekking hebben van een overeenkomst van opdracht. Dit betekent dat de ene partij van de samenwerkingsovereenkomst aan de andere partij de opdracht verleent tot het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden tegen een vergoeding. Is de partij die de opdracht uitvoert een zzp’er, dan is het van belang dat de samenwerking niet wordt gezien als een fictief dienstverband.

Je hebt een samenwerkingsovereenkomst nodig als de samenwerking is 2 of meer bedrijven, particulieren of een combinatie. Je gebruikt een samenwerkingsovereenkomst wanneer je met de andere partij(en) een gezamenlijk doel hebt, zoals een gezamenlijk project of investering. 

Het maakt niet uit wie de samenwerkingsovereenkomst afsluit. Zolang beide partijen de samenwerkingsovereenkomst maar ondertekenen.

Voor het opstellen van jouw samenwerkingsovereenkomst hanteer ik het tarief van € 230,00 exclusief BTW. Ik stel de samenwerkingsovereenkomst voor je op, inclusief een revisie per call of per mail als je wenst. 

♥Heeft het vliegende haast en wil je het sneller dan de oplevertermijn geregeld hebben? Betaal dan het spoedtarief van 20% extra (ex. BTW) op het gewone tarief (ex. BTW). 

Tarief

Als jij jouw zaken op orde hebt, voorkomt dat gedoe. Voor de samenwerkingsovereenkomst reken ik een vaste prijs van € 230,00. Het tarief is in euro en exclusief BTW.

MIJN WERKWIJZE

Contactmoment

Contact EML

Jij neemt contact op via mail, telefoon of de website. Samen bespreken we jouw situatie. Ik laat je weten of en wat ik voor jou kan betekenen en wat dat gaat kosten. Ik stuur je een offerte met mijn werkwijze en algemene voorwaarden.

Aan de slag

contact eml

Als jij akkoord gaat met de offerte en je hebt alle relevante stukken naar mij gestuurd, ga ik binnen 48 uur (of eerder als dat is afgesproken) aan de slag. Soms heb ik meer informatie nodig, dan neem ik contact op. 

Oplevering

contact eml

Als de overeenkomst klaar is stuur ik de conceptversie op. Desgewenst lopen we er samen doorheen. Bij vragen leg ik graag uit wat ik bedoel en eventueel pas ik de tekst aan.

Klaar voor gebruik

contact eml

Als je tevreden bent met de inhoud, je begrijpt wat er staat en jij kunt er mee verder: dan stuur ik de definitieve versie. De factuur ontvang je wat later. 

Happy to help!

Juridische problemen voorkomen was nog nooit zo eenvoudig! Wil je een offerte aanvragen, een vraag stellen, samenwerken of kennismaken? 

Mail naar hello@emljuridischadvies.nl, app op 06 44 46 20 32 of stuur via onderstaand formulier een berichtje. Ik neem binnen 48 uur contact met je op. Je zit natuurlijk nergens aan vast: beloofd.

EML