Overeenkomst van Opdracht

De overeenkomst van opdracht is jouw musthave als freelancer of ZZP’er.

Schakel jij als opdrachtgever anderen in om een dienst voor jou te verrichten? Of wordt jij als opdrachtnemer ingeschakeld door een ander om een dienst te verrichten? Als ‘losse opdracht’? Dan is het slim afspraken te maken over de uitvoering van die opdracht. Die afspraken leg je vast in een overeenkomst van opdracht. 

Uit een goed opgestelde overeenkomst van opdracht blijkt de mate zelfstandigheid van de opdrachtnemer. Als opdrachtgever krijg je geen gedoe met ‘verkapt loondienst’. En, als ondernemer kom je in aanmerking voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek. Lees meer over de overeenkomst van opdracht in mijn mini-guide.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Ik bekijk graag of jij een overeenkomst van opdracht nodig hebt. Zo weet je zeker dat je geen risico’s loopt. 

Veelgestelde vragen over
de Overeenkomst van opdracht

Een samenwerkingsovereenkomst kan de strekking hebben van een overeenkomst van opdracht. Dit betekent dat de ene partij van de samenwerkingsovereenkomst aan de andere partij de opdracht verleent tot het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden tegen een vergoeding. Is de partij die de opdracht uitvoert een zzp’er, dan is het van belang dat de samenwerking niet wordt gezien als een fictief dienstverband.

Er is een overeenkomst van opdracht nodig als een opdrachtgever een bepaalde dienst of prestatie opdraagt aan een opdrachtnemer. De opdrachtnemer voert deze dienst of de prestatie zelfstandig uit. In de overeenkomst van opdracht maak afspraken die de zelfstandigheid van de opdrachtnemer laten zien.

Meestal zorgt de opdrachtgever voor een overeenkomst van opdracht. Maar, ook als je opdrachtnemer bent is het is slim om een overeenkomst van opdracht te laten opstellen die goed aansluit bij jou werkzaamheden en jouw omstandigheden.

Voor het opstellen van jouw overeenkomst van opdracht hanteer ik het tarief van 250,00 exclusief btw. Ik stel de overeenkomst van opdracht voor je op, inclusief 3 revisies per mail. 

♥Heeft het vliegende haast en wil je het snel geregeld hebben? Betaal dan het spoedtarief van 35% extra (ex. btw) op het gewone tarief (ex. btw). 

Tarief

Als jij jouw zaken op orde hebt, voorkomt dat gedoe. Voor de overeenkomst van opdracht reken ik een vaste prijs van 250,00. Het tarief is in euro en exclusief btw.

Werkwijze EML
werkwijze eml
werkwijze eml
werkwijze eml

Happy to help!

Juridische problemen voorkomen was nog nooit zo eenvoudig! Wil je een offerte aanvragen, een vraag stellen, samenwerken of kennismaken? 

Mail naar hello@emljuridischadvies.nl, app op 06 44 46 20 32 of stuur via onderstaand formulier een berichtje. Ik neem binnen 48 uur contact met je op. Je zit natuurlijk nergens aan vast: beloofd.

EML