Licentieovereenkomst

Musthave voor iedere maker

De licentieovereenkomst is jouw musthave voor als je maker bent. En waarom zou je geen geld verdienen met jouw intellectueel eigendom? Een licentieovereenkomst is de makkelijkste manier om geld te verdienen.

Een licentie is kort gezegd een toestemming om iets te doen of te gebruiken. In een licentieovereenkomst regel je dat jouw intellectueel eigendomsrecht (bijvoorbeeld logo, foto, tekst, (website)ontwerp, merk, uitvinding, online dienst, knowhow of software) gebruikt mag worden door een ander. Alles onder strikte voorwaarden natuurlijk.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Ik bekijk graag of jij een licentieovereenkomst nodig hebt. Is dat zo? Dan maak ik graag een waterdichte licentieovereenkomst voor jou. Zo weet je zeker dat je geen risico’s loopt of kansen misloopt. 

Veelgestelde vragen over
de licentieovereenkomst

In een licentieovereenkomst spreek je af met jouw opdrachtgever of partner, dat jouw intellectueel eigendomsrecht (bijvoorbeeld logo, foto, tekst, (website)ontwerp, merk, uitvinding, online dienst, knowhow of software) onder strikte voorwaarden gebruikt mag worden door een ander. Zo regel je het toepassingsgebied, de royalties, gaat het om een exclusieve of niet-exclusieve licentie, contractvorm, looptijd enzo meer.

Er is een overeenkomst van opdracht nodig als een opdrachtgever een bepaalde dienst of prestatie opdraagt aan een opdrachtnemer. De opdrachtnemer voert deze dienst of de prestatie zelfstandig uit. In de overeenkomst van opdracht maak afspraken die de zelfstandigheid van de opdrachtnemer laten zien.

Er zijn verschillende typen licentieovereenkomsten te onderscheiden, exclusieve licenties, niet-exclusieve licenties, sole licenties en open licenties. 

Ik adviseer je graag. De kunst is om bij het opstellen van een licentieovereenkomst zo volledig mogelijk te zijn zonder dat de inhoud onbegrijpelijk of onoverzichtelijk wordt. Wie intellectuele eigendomsrechten gaat uit-licentiëren of in-licentiëren, doet er dan ook goed aan om de overeenkomst zorgvuldig voor te bereiden: daarmee zijn veel problemen eenvoudig te voorkomen.

Voor het opstellen van jouw licentieovereenkomst hanteer ik het tarief vanaf 250,00 exclusief btw. Ik stel de licentieovereenkomst voor je op, inclusief een revisie per call of per mail als je wenst. 

♥Heeft het vliegende haast en wil je het snel geregeld hebben? Betaal dan het spoedtarief van 35% extra (ex. btw) op het gewone tarief (ex. btw).

Tarief

Als jij jouw zaken op orde hebt, voorkomt dat gedoe. Voor de licentieovereenkomst reken ik een prijs vanaf 250,00. Het tarief is in euro en exclusief btw.

Werkwijze EML
werkwijze eml
werkwijze eml
werkwijze eml

Happy to help!

Juridische problemen voorkomen was nog nooit zo eenvoudig! Wil je een offerte aanvragen, een vraag stellen, samenwerken of kennismaken? 

Mail naar hello@emljuridischadvies.nl, app op 06 44 46 20 32 of stuur via onderstaand formulier een berichtje. Ik neem binnen 48 uur contact met je op. Je zit natuurlijk nergens aan vast: beloofd.

EML